ОБАВЕШТЕЊЕ за пријављене падобранце за Балкански скок пријатељства 2023.

posted in: Вести | 0

 

Са обзиром да ће се падобрански скокови ученика падобранаца изводити из авиона Цесна-182, где је предвиђено да ученици падобранци, приликом одвоја од авиона, “висе” на упорници крила авиона, сви ће бити подвргнути физичкој провери и то:

1. Ученици падобранци који до сада никада нису скочили падобраном типа “крило”, пре почетка падобранске обуке биће подвргнути тесту који обухвата физичку проверу да ли могу да ураде два згиба на вратилу (за жене један згиб). Уколико не задовоље ту проверу НЕЋЕ ићи на падобранску обуку и за њих нема извођења падобранских скокова.

2. Ученици падобранци који су до сада били на падобранској обуци и изводили су падобранске скокове падобраном типа “крила” морају проћи кроз освежавање знања (“рефреш”) и такође ће бити подвргнути физичкој провери и мораће да ураде два згиба на вратилу (жене један згиб). Уколико не задовоље проверу НЕЋЕ ићи на освежавање знања (“рефреш”) и за њих нема извођења падобранских скокова.

3. За падобранце који имају једну од падобранских дозвола (А, Б, Ц или Д категорије) нема физичке провере и они могу изводити падобранске скокове.

4. Чланови клуба који су измирили редовну годишњу чланарину, за извршење падобранског скока плаћају своје место у авиону 2.400 дин., место инструктора у авиону 800 дин. и паковање падобрана 600 дин. – укупно 3.800 дин.

5. Остали плаћају следеће: – ваше место у авиону 2.400 динара, место инструктора у авиону 800 динара (вас троје по 800 динара = 2.400 динара за место инструктора), најам падобрана и опреме са паковањем падобрана 3.000 динара, организација 5.000 динара – УКУПНО 11.200 динара.

До промене износа котизације која је износила 8.000 динара је дошло услед недобијања авиона АН-2 од Војске Србије и потребе ангажовања приватног авиона Цесна-182, што износи додатних 3.200 динара.

ПРЕПОРУКА свим ученицима падобранцима (сви који немају дозволе падобранца) је да сами себе тестирају да ли могу да ураде два згиба на вратилу (жене један згиб). Уколико то не можете да урадите, дођите да се дружимо.

Плаво небо и видимо се 16. маја до 09,00 сати на спортском аеродрому “Лисичји Јарак”.