НАЈАВА: „69. Отворено падобранско првенство Србије у скоковима на циљ“, Ниш од 04. – 06. августа 2023. године.

posted in: Вести | 0
Од петка 04. августа до недеље 06. августа одржаће се „69. Отворено падобранско првенство Србије у скоковима на циљ“.
Организатор падобранског такмичења је Ваздухопловни савез Србије, а непосредни организатор и домаћин је падобрански клуб ветерана 63. падобранске бригаде „АРХИСТРАТИГ“ и ПК „Грунф“ из Ниша.
Ово такмичење ће бити прилика да се изаберу репрезентативци Србије у скоку на циљ, за наредно Светско и Европско првенство у класичним падобранским дисциплинама.
Покровитељи такмичења су: Град Ниш, Министарство унутрашњих послова, Министарство одбране, Генералштаб Војске Србије, Команда копнене војске и Команда 63. падобранске бригаде.
Падобрански скокови на циљ ће се одржати на терену ЈКП Наиссус у кругу водовода, 300 метара источно од археолошког налазишта Медијана према Брзом Броду.
Улаз на терен доскочишта на циљ за публику и такмичаре је из Брзог Брода на углу улица Љубомира Недељковића и Медиана три.
На такмичењу ће учествовати девет падобранских екипа и то:
1. Падобранска екипа Војске Србије Небеске Видре I
2. Падобранска екипа Војске Србије Небеске Видре II
3. Аеро клуб „Ваздухопловци Ниша“ – Ниш
4. Аеро спортско удружење Јагодина 1938
5. Аеро клуб „Наша Крила 1“ – Параћин
6. „Скајдајв“ Бања Лука
7. Аеро клуб „Оногошт“ – Никшић
8. Падобрански клуб ветерана 63. падобранске бригаде „АРХИСТРАТИГ“
9. МИКС-1 (МУП Републике Србије, Аеро-клуб „Сињ“, Аеро-клуб „Тузла“ и „Наша Крила II“) и
10. Аеро клуб „Куманово“ – Куманово.
Сви такмичари падобранци су добродошли на такмичење са одговарајућом документацијом.
Документација за такмичаре: Дозвола падобранца, такмичарска дозвола Ваздухопловног савеза Србије (само за такмичаре у конкуренцији падобранског првенства Србије),
падобранска књижица, возачка дозвола и лична карта.
Документација за падобранске судије: Оверена судијска књижица од стране Ваздухопловног савеза Србије за 2023. годину и лична карта.
Документација за падобране: падобрански карнети са уписаним техничким прегледима главног падобрана, резервног падобрана и система веза (ранца падобрана). Обавезна је
овера пакера падобрана на карнету резервног падобрана да је падобран препакован у последњих годину дана. Резервни падобран мора бити пломбиран пломбом пакера који је
препаковао падобран, са провученим црвеним кончићем у виду осмице кроз пломбу – петљицу за затварање резервног падобрана и шпиљке за затварање резервног падобрана.
Долазак такмичара и службених лица је најкасније до 20,00 сати 03. августа на терен доскочишта у судијски шатор, где ће се извршити преглед документације за такмичаре, падобранске судије и падобране.
Смештај службених лица која станују изван Града Ниша је у хотелу Лион – Реборн, Књажевачка број 28а. Доња Врежина – Ниш.
Ручак је обезбеђен за све такмичаре и сва службена лица, а вечера само за службена лица.
Падобранско такмичење почиње у петак 04. августа у 08,00 сати скоком пробног падобранца, а након тога почиње такмичење, а редослед искакања је обрнутим пласманом од прошле године за екипе које су учествовале на прошлогодишњем падобранском првенству, а за екипе које први пут учествују на Државном падобранском првенству извршиће се жребање редоследа искакања у четвртак 03. августа у 21,00 сати, где је обавезно присуство свих вођа екипа.
У петак 04. августа 2023. године у 12.00 часова одржаће се званично отварање државног првенства, на улазу у ЈКП “Водовод-Медијана” у Нишу, улица Петра Пајића бб (иза ДИС-а).
Отварању првенства ће присуствовати Градоначелница Ниша, представници: МУП-а, министарства одбране, генералштаба Војске Србије, Команде копнене војске, Команде 63.
падобранске бригаде, руководство Ваздухопловног савеза Србије, представници спонзора, медији и званице.
Свим такмичарима желимо пуно успеха, а имаћемо и детаљне извештаје по окончању првенства.
За евентуалне информације јавите се на телефон: 0641169690.
Ненад Кузмановић, делегат такмичења.
Плаво небо и меко приземљење! 🪂 🪂 🪂