„Падобрански ТРИАТЛОН 2024.“

posted in: Вести | 0
🪂 🪂 🪂 „Падобрански ТРИАТЛОН 2024.“ 🪂 🪂 🪂
👉 Током викенда, 20. и 21. априла 2024. године, на аеродрому Хортеро „Аеропору МОККА“ Сидирокастро у Сересу одржан је „Падобрански ТРИАТЛОН 2024.“ (падобранство – трчање на једну миљу и гађање) за чланове Клубова Панхеленске федерације специјалних снага (П.О.Е.Д.) – везе специјалних снага, командоса, падобранаца а цела манифестација је била посвећена сећању на падобранца Константиноса Пападопулоса из Грчког клуба падобранаца из Солуна.
„Падобрански ТРИАТЛОН 2024.“ организовао је Хелленик Командо падобрански клуб (ЛЕКАЛ) из Пиерије у сарадњи са Хеленик Аеродиве падобранском школом (ЕЛ.АЕРОД.).
Такмичари „Падобранског ТРИАТЛОНА 2024.“, стигли су у 08:00 часова у суботу, 20. априла, на аеродром Хортеро, конкретно падобранци из Хеленик Командо падобранског клуба (ЛЕКАЛ) из Пиерије, Клуб специјалних снага (ЛЕД) Н. Еврос, Клуб специјалних снага (Л.Е.Д.) И Трикале, Покрет резервних јединица специјалних снага „ДОУРЕИОС ИППОС ДРАМАС“ уз посебно присуство припадника Удружења резервиста 63. падобранске бригаде (63. ПБ) из Србије.
Уследио је жреб и „Падобрански ТРИАТЛОН 2024.“ је почео првом етапом (падобранство), са извођењем скокова на гуртну и скокова у слободном паду са висине од 3.500 фита а са задатком прецизног приземљења.
На истом месту одржана је 2. етапа ТРИАТЛОНА (трчање војника на једну миљу) са пуним оптерец́ењем (ранац 25 килограма) и оружјем уз мерење времена хронометром као и 3. етапа (гађање) у суседном делу аеродрома уз претходно вежбање гађања аирсофт пушкама до касно у суботу увече.
Исте вечери, 20. априла, у сали центра „ФРАГМА“ Литхотопо, Серрес приређена је вечера у организацији Л.Е.К.АЛ уз значајно присуство падобранаца као и генерала Јелесија Радивојевића, пуковника Ненада Кузмановића, пуковника Видоја Ковачевића из резервног савеза 63. падобранске бригаде и свих падобранца који су учествовали на „Падобранском ТРИАТЛОНУ 2024.“
Током вечере:
▪Председник Л.Е.К.АЛ. Н. Пиерије Мастротханасис Антониос, у свом кратком уводном поздраву и након што се захвалио присутнима на учешћу на догађају, осврнуо се на 30 ГОДИНА од оснивања Л.Е.К.АЛ (1994 – 2024) и главним задацима Л.Е.К.АЛ истакавши да је падобранско дружење почело још давне 1995. године доносећи много тога доброг што уједињује Грчки и Српски народ а што се посебно односи на област Пијерије.
Генерал Јелесије Радивојевић из 63. Падобранске бригаде упутио је срдачне поздраве и похвалио рад грчког падобранског клуба Пиерије истичући многе заједничке ствари које нас повезују, а у томе пре свега падобранске активности које нас највише спајају и јачају.
Након тога, падобранцима који учествују на „Падобранском ТРИАТЛОНУ 2024.“ додељене су значке-крила српских падобранаца.
Као посебно признање и израз великог поштовања и захвалности за изузетан допринос, храброст и жртву учињену у ослободилачким ратовима српског народа, одата је почаст падобранцу Спургитис Елефтериос из Евроса.
Са дипломом инструктора падобранства, награђен је Аггелиниос Николаос из Л.Е.К.АЛ-а. Пиерије (можда једини у Грчкој).
За драгоцену заједничку сарадњу која нас уједињује као браћу, одликован је 63. Падобранска бригада са ознаком Л.Е.К.АЛ. Пиерије а примио ју је председник Удружења ветерана 63. падобранске бригаде, пуковник Видоје Ковачевић.
У недељу, 21. априла 2024. ујутру, ТРИАТЛОН је настављен до 11.30 часова уз сећање на падобранца Константинос Пападопоулоса коме је посвећен „Падобрански ТРИАТЛОН 2024.“ а по жељи старешине падобранаца Херувима Равдухоса, члана Л.Е.К.АЛ. Пиериа. У 13:00 часова додељена су признања свим учесницима „Падобранског ТРИАТЛОНА 2024.“.
Прва три победника „Падобранског ТРИАТЛОНА 2024.“ који је организован у знак сећања на падобранца Пападопулоса Константиноса.
Генерални пласман:
1. МЕСТО: Пуковник Ненад Кузмановић 63. ПБ.
2. МЕСТО : Тсаталиос Михалисл Л.Е.К.АЛ. Пиерије
3. МЕСТО : Палиатсос Анестис Л.Е.К.АЛ. Пиерије
Победници по догађају:
▪ СКОК НА ЦИЉ 🪂
1. МЕСТО: пуковник Ненад Кузмановић из 63 ПБ.
2. МЕСТО: Тсаталиос Михалис из Л.Е.К.АЛ. Пиерије
3. МЕСТО: Аггелиниос Николаос из Л.Е.К.АЛ. Пиерије
▪ ТРЧАЊЕ НА ЈЕДНУ МИЉУ
1. МЕСТО: Тсаталиос Михалис из Л.Е.К.АЛ. Пиерије
2. МЕСТО: Бадемис Панагиотис из К.ЕФ.ЕД.Д.
3. МЕСТО: пуковник Ненад Кузмановић и генерал Јелесије Радивојевић из 63 ПБ.
▪ ПУЦАЊЕ (СХООТИНГ)
1. МЕСТО: Палиатсос Анестис из Л.Е.К.АЛ. Пиерије
2. МЕСТО: Папазикас Анастасиос из Л.Е.Д. из Евроса
3. МЕСТО: Генерал Јелесије Радивојевић из 63 ПБ.
ЗАХВАЉУЈЕМО СЕ НАШЕМ БРАТУ ЈОРГОСУ (Γιώργος Αθήνα ) на уложеном труду око превода текста са грчког језика.